Om mej - Sheila

Varför startade jag EDUCREA?

Efter 21 år hos en god arbetsgivare, Folkhälsan, med många olika arbetsuppgifter såsom koordinator, projektledare, rekryterare, utbildningsplanerare, org.sekr., ansvarig för Finlands Lucia kampanjen m.m., valde jag att sadla om. Mina studier i soc.psyk på Helsingfors universitet (examen 1999) och senare pedagogik på ÅA (examen 2016) har jag som akademisk bas.


Livssituationen fick styra det nya och mitt intresse för att träffa mänskor, undervisa, det spanska språket och kulturen, att koordinera, ordna för andra, skapa kontakter, planera samt sedan utföra och slutföra - skapade grunden för mitt företag som startade i september 2019.


Glädjen och spanskan som den latinska kulturen gett mej under 2/3 av mitt liv vill jag nu dela med mej!

Varför språk och kurser? Jobshadowing...

Glädjen och språket som den latinska kulturen gett mej, mina lärarstudier och lyckan att stöta på min spanska sambo Mario blev avstampen till att undervisa just i spanska. 


Språket och kulturen har jag levt med i över 30 år. Jag flyttade till Caracas med min familj då jag skulle börja högstadiet. Venezuela lärde mej mycket.


Jag vill gärna dela med mej så mycket det bara går till mina studeranden och kursdeltagare. Det är ju så mycket lättare att bygga broar med spansktalande med ett gemensamt språk.


Jag satsar inte på perfektionism i språket och grammatiken. Jag tycker det är viktigt att studerandena lär sig att kommunicera på spanska och komma över eventuella trösklar för att prata spanska i autentiska situationer. Grammatiken hör alltid till, men inget onödigt rabblande, alltid i sammanhang. Jag ger gärna tilläggsuppgifter för dem som vill utmana sig själva eller fler övningar till dem som vill öva lite mer något som varit svårt.


Jobshadowing för lärare och professionell praktik för yrkesstuderanden är en spännande relativt ny bit. Där samarbetar jag med min sambo Mario vars företag Sheimar Educación är samarbetspart inom Erasmus+.


Y - enseño sueco - jag undervisar svenska med spanska som undervisningsspråk.

Familjen och god tidsanvändning är viktigt

Jag är lycklig över denna chans att kunna arbeta enligt familjens kalender - vardag, resor och fest. 


Min familj är helst av allt en lång sommar på vår sommarstuga. Vi vistas mycket i Spanien under vinterhalvåret där vi har familj och lägenhet. Vi reser gärna med barnen då det är möjligt för att småningom upptäcka världen.


För att allt detta skall gå ihop är distansundervisning och intensiva arbetsperioder alternerade med tystare semestertider (för mej samtidigt tid för kurs mm planering) en fin chans att fixa vardagslivet.image9

kuriren 29.5.2020

image10

KURIREN 29.5.2020